Diks: Ik vond de handsbal waaruit de strafschop werd gegeven vrij dubieus

Diks: "Ik vond de handsbal waaruit de strafschop werd gegeven vrij dubieus"

Gepubliceerd: woensdag 26 september 2018 om 10:46wo 26-09-2018 om 10:46

Het Fiorentina van Kevin Diks verloor dinsdagavond met 2-1 in het Guiseppe Meazza van het Internazionale van Stefan de Vrij. Diks laat aan ELF Voetbal weten dat de strafschop van Mauro Icardi een dubieuze inleiding had.

Volgens Diks was de strafschop, die voor de 1-0 zorgde, een rare beslissing van de VAR. "Ik vond de handsbal waaruit de strafschop werd gegeven vrij dubieus." Diks zegt dat er eerst minuten werd doorgespeeld voordat de VAR in actie kwam. "Dat voelt voor mij niet als voetbal. Wanneer de scheidsrechter zonder twijfel een beslissing neemt, moet je gewoon doorspelen en niet weer gaan wachten op een VAR", vervolgt Diks in gesprek met ELF Voetbal. "Tuurlijk is de VAR goed wanneer er bijvoorbeeld een harde overtreding wordt gemaakt, maar we moeten niet gaan overdrijven."

De bankzitter van de ploeg uit Florence haalt in zijn betoog ook de NFL (National Football League van Amerika, red.) aan. Hij vindt dat er te vaak door een VAR wordt ingegrepen, waardoor er steeds minder contact mogelijk is. "Harde overtredingen horen zeker niet bij het spel, maar het voetbal moet wel een contactsport blijven. Daarnaast duurt de VAR op dit moment vaak te lang, wat er ook voor zorgt dat het publiek voor nog meer druk zorgt. Zo’n scheidsrechter krijgt vandaag (dinsdagavond, red.) ontzettend veel druk op zich en dat kan zo maar meespelen in het maken van een beslissing".
 
Door de nederlaag blijft Fiorentina voorlopig op de derde plek staan in de Serie A. Het Internazionale van De Vrij bezet de vijfde positie.

Poll

Vind jij de VAR wél een succes?

(3390 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws