Heraclied debuteert na 1912 dagen in eerste: 'Ruim vijf jaar hard voor gewerkt'

Heraclied debuteert na 1912 dagen in eerste: 'Ruim vijf jaar hard voor gewerkt'

26-09-2018 11:17
13

Hij moest er ruim vijf jaar op wachten, maar doelman Michael Brouwer mocht dinsdagavond dan eindelijk zijn debuut maken voor Heracles Almelo. De goalie incasseerde uiteindelijk één tegentreffer in de met 1-2 gewonnen bekerwedstrijd tegen FC Den Bosch.

De 25-jarige Brouwer staat sinds 1 juli 2013 onder contract in Almelo, maar maakte op 25 september 2018 pas zijn debuut. Liefst  1.912 dagen moest de doelman wachten op zijn debuut. "Het was natuurlijk een speciale wedstrijd voor mij. Het was fantastisch om voor onze meegereisde supporters te mogen spelen. Toch beschouw ik deze officiële bekerwedstrijd als alle andere wedstrijden", aldus Brouwer op de website van Heracles.

Toch erkent Brouwer dat er meer druk op de wedstrijd stond dan bij een wedstrijd met het tweede. "Hier in Den Bosch speel je natuurlijk voor ons meegereisde publiek en uiteindelijk staat er een plek in de volgende ronde van het bekertoernooi op het spel." Of de sluitpost meer bekerwedstrijden mag gaan spelen is noet niet bekend. "Ik hoorde afgelopen zondag pas dat ik deze wedstrijd zou gaan keepen en ik hoop de komende wedstrijden in het bekertoernooi ook te mogen keepen. Ik ben in ieder geval fit en sta altijd klaar om te spelen als de trainer mij nodig heeft."

Zijn debuut in de hoofdmacht smaakt in ieder geval naar meer. "Ik heb hier vijfeneenhalf jaar lang hard voor gewerkt en ik heb de laatste jaren meerdere tegenslagen moeten verwerken. Het is dan een mooie beloning voor het harde werken."