Van Bommel lacht: 'Een heel goed menneke. Een beetje een Van Bommeltje, ja'

Van Bommel lacht: 'Een heel goed menneke. Een beetje een Van Bommeltje, ja'

26-09-2018 19:15
18

PSV-trainer Mark van Bommel heeft voor de bekerwedstrijd tegen Excelsior Maassluis elf nieuwe namen opgesteld ten opzichte van de gewonnen topper tegen Ajax. Volgens Van Bommel is het niet meer dan logisch dat hij zijn reservespelers de kans geeft tijdens bekerwedstrijden.

Bart Ramselaar is jonger dan 23 en kan nog met Jong PSV meespelen in de Keuken Kampioen Divisie, maar voor spelers als Eloy Room, Nicolas Isimat-Mirin, Trent Sainsbury en Aziz Behich is dat niet mogelijk. "Wij hebben een goede, brede selectie met een aantal kwaliteitsspelers", laat Van Bommel weten aan FOX Sports. "Jongens die je minuten kunt laten maken, moet je ook minuten laten maken. Ik probeer ze in te laten vallen, maar dat is vaak maar twintig, dertig minuten. Nu kunnen ze een wedstrijd spelen onder moeilijke omstandigheden."

Michal Sadilek maakt zijn debuut in de Eindhovense hoofdmacht en Van Bommel heeft hoge verwachtingen van de Tsjech. "Dat was mijn aanvoerder bij O19. Of het een beetje een Van Bommeltje is? Ja", lacht de Limburger. "Een heel goed menneke. Het mooie is: hij speelt overal hetzelfde. Het maakt niet uit waar hij traint of speelt, hij geeft overal hetzelfde."