PSV begint avontuur in KNVB Beker na metamorfose met eenvoudige zege

26-09-2018 20:20
29

PSV heeft zonder kleerscheuren de tweede ronde van de KNVB Beker bereikt. Excelsior Maassluis bleek op een slechte kunstgrasmat geen partij voor de landskampioen: 0-4.

Het bekerduel in Maassluis begon met een kans voor de thuisploeg na een slippertje van Trent Sainsbury, maar PSV nam al snel het heft in handen. Na een kwartier viel de eerste treffer. Cody Gakpo liep een voorzet van Jordan Teze binnen: 0-1. Op slag van rust viel de tweede PSV-goal. Sainsbury rondde af met het hoofd.

In de tweede helft scoorde PSV nog twee keer en twee keer was Mauro Junior de aangever. Eerst tekende Ramon Pascal Lundqvist voor zijn eerste officiële doelpunt voor PSV 1 na een assist van Mauro en enkele minuten later was het de beurt aan Nicolas Isimat-Mirin. De Franse verdediger zorgde daarmee voor het slotakkoord.

PSV-trainer Mark van Bommel greep de bekerwedstrijd tegen tweedivisionist Excelsior Maassluis aan om zijn reserves en aanstormende talenten aan het werk te zien. Hij voerde elf wissels door ten opzichte van de gewonnen topper tegen Ajax. Michal Sadilek en de ingevallen Matthias Verreth maakten hun officiële debuut.