Van Bommel complimenteert PSV-debutant: Een fijne speler om mee te werken

Van Bommel complimenteert PSV-debutant: "Een fijne speler om mee te werken"

27-09-2018 00:10
66

PSV-trainer Mark van Bommel kon woensdagavond goed leven met de prestaties van zijn ploeg tegen Excelsior Maassluis. Op een slecht kunstgrasveld eindigde de eerste bekerwedstrijd van het seizoen in een simpele 0-4 overwinning.

Van Bommel wisselde zijn hele basiself en koos voor de tweede garnituur. "Ze zijn goed genoeg om op de bank te zitten en in te vallen. Dan zijn ze ook goed genoeg om hier te spelen. Ze weten wat ze moeten doen en raken niet in de war", verklaart de trainer aan het Eindhovens Dagblad.

Over het kunstgras in Maassluis was Van Bommel minder te spreken. "Op zo'n veld is het voor iedereen lastig om te voetballen. Het kunstgras was helemaal plat en als je de bal aanneemt, is het weer anders dan normaal."

Het optreden van debutant Michal Sadilek, die vorig seizoen bij PSV O19 onder Van Bommel speelde, kon de PSV-trainer wel bekoren. "Een fijne speler om mee te werken. Hij geeft altijd honderd procent, waar hij ook speelt. Of het nu hier is of in een jeugdwedstrijd in de Champions League. Mooi is dat."