Jongste Ajax-doelpuntenmaker ooit: 'Ik was echt op zoek naar die goal'

Jongste Ajax-doelpuntenmaker ooit: 'Ik was echt op zoek naar die goal'

27-09-2018 07:13
30

Zondag werd Ryan Gravenberch de jongste debutant in de geschiedenis van Ajax met zijn debuut in de topper tegen PSV. Woensdagavond werd hij ook de jongste doelpuntenmaker door zijn treffer in de KNVB Beker tegen Te Werve.

Met zijn 16 jaar en 133 dagen is Gravenberch de jongste doelpuntenmaker ooit voor Ajax. Daar was de speler zich na afloop zelf ook bewust van. "Ik hoorde dat ik ook jongste doelpuntenmaker ben. Dat is natuurlijk ook mooi meegenomen", stelt hij voor de camera van FOX Sports.

"Ik was echt op zoek naar de goal", geeft de middenvelder toe. "De keeper pakte 'm een paar keer goed, maar uiteindelijk heb ik toch mijn goaltje meegepikt." Gravenberch, die dinsdag op de training te horen kreeg dat hij zou starten, is blij met zijn minuten. "Het is altijd mooi om minuutjes te pakken in het eerste."

Hoewel hij nu Clarence Seedorf heeft verslagen als jongste doelpuntenmaker in de Ajax-geschiedenis blijft Gravenberch met beide benen op de grond. "Het gaat heel snel ja, haha. (...) Ik blijf gewoon kalm en laat het allemaal op me afkomen en probeer bij alles mijn best te doen."