Trainer Te Werve kritisch: 'Wil niemand afkatten, maar dan mis je toch iets'

Trainer Te Werve kritisch: 'Wil niemand afkatten, maar dan mis je toch iets'

27-09-2018 08:59
26

HVV Te Werve-trainer Huib van Oostrom Soede kon leven met de 0-7 nederlaag tegen Ajax. Toch was de oefenmeester na afloop ook kritisch op een van zijn spelers.

"Natuurlijk had ik snode plannen vooraf. Dat viel in het water in de tiende minuut. Mijn nummer acht loopt niet mee met lopende man, nummer 15 (Carel Eiting red.), ik weet niet hoe hij heet. En dat gebeurde twee keer, waardoor die goals gewoon snel vielen", aldus Van Oostrom Soede voor de camera van FOX Sports.

De trainer was daar niet over te spreken. "Ik heb duidelijk aangegeven dat je rekening moet houden met lopende mensen. Als je dan 34 bent, en ik wil niemand afkatten, en alleen maar naar de bal kijkt, dan mis je toch iets. Terwijl ik het uitgelegd heb."

Dat er sprake was van kwaliteitsverschil erkent hij wel. "Dat is ook zo, ik neem ze dat ook niet kwalijk. Maar als je weet dat je met iemand mee moet lopen, moet je niet naar de bal kijken, maar zorgen dat je meeloopt. Dat is ook in de tweede klasse. Je loopt toch niet met je mond open van verbazing. (...) Ja, kom op zeg. Het zijn Ajacieden, dat zijn ook maar mensen."