Perez noemt PSV-aankoop 'vergissing': Totaal geen controle over zijn techniek

Perez noemt PSV-aankoop 'vergissing': "Totaal geen controle over zijn techniek"

27-09-2018 10:14
69

PSV-aankoop Aziz Behich heeft geen goede indruk achtergelaten in de bekerwedstrijd tegen Excelsior Maassluis. Kenneth Perez is kritisch op de Australische linksback, die woensdagavond debuteerde in de basiself.

"Ik verwacht van een PSV-speler bepaalde basiskwaliteiten", zegt Perez bij FOX Sports. Behich leed volgens de statistieken twintig keer balverlies. "Links- en rechtsbacks zijn tegenwoordig best belangrijk in de opbouw, maar er ging bij die jongen zó veel fout. Zijn balbehandeling... Totaal geen controle over zijn techniek."

Dat was niet het enige, zag de analist. "Zijn aanname is bijna élke keer verkeerd. Dan weer onder zich, dan weer te ver van zich af. Ja, dan kom je in de problemen. Het zijn basisdingen, zeker voor iemand van PSV. Hij heeft eerst twee, drie, vier aannames nodig."

PSV betaalde afgelopen zomer anderhalf miljoen euro voor Behich, die op voorspraak van trainer Mark van Bommel overkwam van Bursaspor. Perez: "We schrijven hem niet af, maar het biedt niet heel veel perspectief. PSV speelde tegen amateurs, hè. Niet alles wat Van Bommel doet is goed. Je kunt je een keer vergissen."