'Ik vind het nog altijd geweldig om mee te doen in Ajax 1, dat is niet veranderd'

'Ik vind het nog altijd geweldig om mee te doen in Ajax 1, dat is niet veranderd'

27-09-2018 15:16
29

Carel Eiting is blij met de kansen die hij krijgt van Ajax-trainer Erik ten Hag. De twintigjarige middenvelder stond als enige Ajacied aan de aftrap tegen AEK Athene (3-0 zege), PSV (3-0 nederlaag) én Te Werve (0-7 zege).

Eiting had geen moeite om zich te motiveren voor het bekerpotje van woensdagavond. "Als dat wel zo zou zijn, mag je me een draai om mijn oren geven", zegt hij tegen Het Parool. Zondag ging het nog mis tegen PSV. "Eenmaal thuis heb ik wat gebeld met familie, vrienden, mensen die de wedstrijd hadden gezien. Zij hebben de kritische blik, of gebruiken juist opbeurende woorden. Het helpt allebei om zo'n nederlaag van je af te zetten. Althans, na enige tijd, want ik heb toch slecht geslapen die nacht."

Toch kijkt Eiting met een tevreden gevoel terug op de afgelopen periode. Hij speelt het liefst alle wedstrijden. "Ik vind het nog altijd geweldig om mee te doen in Ajax 1, dat gevoel is niet veranderd. Ik maakte ooit mijn debuut in de beker tegen Kozakken Boys, ik heb in de jaren daarna in dat toernooi ook tegen Scheveningen en ASV De Dijk gespeeld. Maar ik heb nu niet zoiets van: Te Werve? Laat maar. Ik wil spelen, scherp blijven."