Buijs over Padt-situatie: Ik toetste zijn naam op Google in

Buijs over Padt-situatie: "Ik toetste zijn naam op Google in"

27-09-2018 18:29
25

Danny Buijs hoorde maandagochtend pas van de situatie rond Sergio Padt. Het hele internet stond zondagavond al vol met nieuwsberichten over de doelman, maar de FC Groningen-trainer wist toen nog van niets.

"Ik moet echt eerlijk bekennen dat ik het maandagochtend pas meekreeg", vertelt Buijs aan FOX Sports. "Toen ontplofte m'n telefoon. Ik dacht: wat is er allemaal gebeurd? Ik toetste zijn naam op Google in. Dat is tegenwoordig wat makkelijker. Dan zie je alle nieuwsberichten voorbij komen. Dan denk je: jemig, wat is er nu allemaal gebeurd? Dan moet je afwachten tot er iemand van de club is die Sergio gesproken heeft. Je maakt weer het nodige mee."

"Ik heb gewacht tot de clubleiding met hem heeft gesproken, tot hij vrij is gelaten door de politie. Uiteindelijk heb ik besloten om dinsdag thuis bij hem langs te gaan voor een-op-een-gesprek", gaat Buijs verder. "Het was meer om op een rustige manier met hem te praten. Het heeft ook een enorme impact op z'n gezin. Hij beseft zich ook dat hij een enorme fout heeft gemaakt."

Buijs had niet verwacht dat Padt in zo'n situatie terecht zou komen. "Het is een normale jongen die altijd voor alles en iedereen klaar staat, maar daar wil ik het niet mee goed praten. Dit is extra pijnlijk voor hem."