Ten Hag countert: 'Hij heeft toen gespeeld. Hoezo afgeschreven? Integendeel dus'

Ten Hag countert: 'Hij heeft toen gespeeld. Hoezo afgeschreven? Integendeel dus'

29-09-2018 08:31
38

Erik Ten Hag heeft nog geen streep gezet door de naam van Maximilian Wöber. De Oostenrijkse verdediger komt amper aan bod in Amsterdam, een reden voor De Telegraaf om aan Ten Hag voor te leggen dat hij afgeschreven lijkt.

"Dat hoeft niet. Voor deze wedstrijd hebben we een andere keuze gemaakt en daar sta ik nog volledig achter", doelt Ten Hag op de wedstrijd tegen PSV (3-0) van vorige week zondag. "Maar in een andere wedstrijd tegen een andere tegenstander zou het weer anders kunnen zijn."

"Sterker nog, in de belangrijkste wedstrijd van dit seizoen tot nog toe (Ten Hag doelt op Dinamo Kiev-uit, red.) heeft hij gespeeld. Dus hoezo afgeschreven? Integendeel dus."

Ten Hag koos tegen PSV voor Frenkie de Jong in het hart van de defensie, maar overwoog om Perr Schuurs daar neer te zetten. Schuurs had zijn officiële debuut voor Ajax nog niet gemaakt op dat moment. "Natuurlijk heb ik wel met die gedachte gespeeld, maar dit was met het beschikbare materiaal de beste opstelling."

Ten Hag antwoordt bevestigend op de vraag of hij tegen Bayern München wéér met De Jong achterin zou spelen als Matthijs de Ligt om wat voor reden dan ook niet kan spelen: "Ja."