De Jong en Malen bezorgen zakelijk PSV zevende opeenvolgende overwinning

29-09-2018 20:22
203

PSV heeft ook z'n zevende competitieduel van het seizoen gewonnen. Zaterdagavond werd het kwakkelende NAC Breda met 2-0 verslagen in het Rat Verlegh Stadion. Luuk de Jong en invaller Donyell Malen scoorden. Na de 1-0 van De Jong kwam PSV een paar keer goed weg.

In de eerste helft had het ongewijzigde PSV het beste van het spel tegen NAC. Uitgespeelde kansen leverde dat niet op. Sterker nog, niet één keer slaagde de ploeg van trainer Mark van Bommel erin om NAC-goalie Benjamin van Leer tot een redding te dwingen. Voor NAC was het vooral tegenhouden.

Na de rust viel de openingstreffer al snel. Uitgerekend Angelino leverde tegen zijn oude club de assist. De Spaanse linksback gaf voor en zag hoe De Jong bij de tweede paal simpel kon binnentikken.

Handsbal
Na die tegenvaller raapte NAC de moed bij elkaar en legde het PSV serieus het vuur aan de schenen. De gasten uit Eindhoven overleefden de storm, mede dankzij een opmerkelijke beslissing van scheidsrechter Dennis Higler en de VAR. Een duidelijke handsbal van Nick Viergever resulteerde níet in een penalty. Anouar Kali raakte na dat incident nog de lat. In de 92e minuut gooide invaller Malen de wedstrijd definitief op slot door op aangeven van Steven Bergwijn te scoren.

Zoals gezegd heeft PSV de volle buit na zeven duels: 21 punten. Daarmee staan Van Bommel en co. acht punten voor op Ajax en Feyenoord. De Amsterdammers trappen om 20.45 uur af tegen Fortuna Sittard. Feyenoord krijgt zondag Vitesse op bezoek. NAC staat onderaan, met 3 uit 7.