Dominant Ajax wint in Sittard door goals van invaller Dolberg en Ziyech

29-09-2018 22:35
151

Ajax heeft zaterdagavond een verdiende overwinning geboekt in Sittard. Tegen Fortuna werd het 2-0, dankzij treffers van invaller Kasper Dolberg en Hakim Ziyech. In de tweede helft mocht Fortuna heel even dromen van een stuntje.

Mét de weer fitte Matthijs de Ligt, en zonder de geblesseerde Frenkie de Jong, domineerde Ajax voor rust in Sittard. Dusan Tadic en Ziyech waren dreigend met schoten. Ook De Ligt waagde een poging op het Limburgse doel. Ziyech zette David Neres oog in oog met de keeper van Fortuna, maar de Braziliaan kreeg de bal niet onder controle. Op slag van rust deelde de thuisploeg via Ahmed El Messaoudi een speldenprikje uit.

In de pauze greep Ajax-trainer Erik ten Hag in: hij bracht Dolberg in de ploeg voor Klaas-Jan Huntelaar. Die wissel betaalde zich razendsnel uit. Met één van zijn eerste balcontacten tekende de twintigjarige Deen voor de openingstreffer.

Na dat doelpunt kreeg Fortuna zowaar een paar goede kansen. André Onana voorkwam de gelijkmaker met een goede duik. De Limburgers slaagden er niet in om een sterke fase te bekronen en Ajax sloeg daarna genadeloos toe. Op aangeven van invaller Donny van de Beek schoof Ziyech binnen.

Door de zege in Zuid-Limburg wordt het gat naar koploper PSV weer verkleind naar vijf punten. De Eindhovenaren wonnen eerder op de avond met 2-0 bij NAC Breda.