'Ajax moet het vooral van het voetbal hebben. Misschien is PSV meer allround'

'Ajax moet het vooral van het voetbal hebben. Misschien is PSV meer allround'

30-09-2018 07:00
64

Fortuna Sittard-middenvelder Jorrit Smeets baalde na afloop van de verloren thuiswedstrijd tegen Ajax. De Limburger vond de uiteindelijke 0-2 nederlaag niet onterecht, maar zag dat zijn ploeg enkele fraaie mogelijkheden liet liggen. 

Emile van de Sande
SITTARD

Wedden

Meer odds

Vlak voor rust mocht Ahmed El Messaoudi vrij aanleggen, maar de Belg stuitte op André Onana. "Je weet dat je niet veel kansen krijgt tegen Ajax. Als je ze dan krijgt, moet je ze wel maken", laat Smeets weten in gesprek met VoetbalPrimeur. "We hebben zelf te weinig gevoetbald. Als we meer hadden gedurfd, dan hadden we meer kansen kunnen creëren."

De Eredivisie-promovendus heeft nu tegen zowel PSV als Ajax gespeeld. Beide topclubs ontlopen elkaar niet veel, stelt Smeets. "PSV kan goed op de counter spelen en Ajax moet het vooral van het voetbal hebben. Als dat niet lukt, hebben ze het lastig. Misschien is PSV wat meer allround." Wie van de twee de kampioensrace in zijn voordeel gaat beslechten, durft de middenvelder echter niet te voorspellen. "Ze zijn aan elkaar gewaagd en ze moeten maar uitmaken wie de beste is."

Bekijk hieronder het hele interview met Jorrit Smeets.