PEC Zwolle knokt zich twee keer terug en pakt punt in Alkmaar

30-09-2018 16:23
29

AZ heeft zondagmiddag voor eigen publiek twee punten verspeeld tegen PEC Zwolle. Het werd in het AFAS Stadion 2-2. Invaller Zian Flemming kopte vlak voor tijd binnen namens de gasten.

AZ was negentig minuten lang dominant tegen PEC. De ploeg van trainer John van den Brom - hij zat voor de 182e keer op de bank bij AZ en is daarmee sinds zondag recordhouder - begon goed, had het betere van het spel en kwam na tien minuten op voorsprong. Op aangeven van de jarige Thomas Ouwejan scoorde Oussama Idrissi.

De thuisploeg was zoals gezegd dominant, maar naast een kansje voor Til leverde het hoge percentage balbezit weinig uitgespeelde mogelijkheden op. PEC sloeg bij een van de eerste kansen direct genadeloos toe. Vito van Croij haalde de trekker over. Kort na die gelijkmaker was Mike van Duinen zelfs dichtbij de 1-2. Hij raakte de paal.

In de tweede helft bleef AZ aandringen. Invaller Mats Seuntjens schoot naast en ook Til had het vizier niet op scherp staan. De captain van de Alkmaarders zorgde in de 76e minuut alsnog voor grote vreugde door de 2-1 binnen te schieten. Door die goal dácht AZ de zege binnen te hebben. Flemming kopte in de 88e minuut alsnog de gelijkmaker binnen.

AZ heeft nu twaalf punten uit zeven duels. Daarmee blijft de ploeg op de vijfde plek staan, één punt achter Feyenoord. De Rotterdammers komen om 16.45 uur in actie tegen Vitesse. PEC heeft 7 uit 7