FC Twente vloert 'groen' Jong PSV in slotfase en kan koppositie ruiken

30-09-2018 16:34
108

FC Twente heeft in de Grolsch Veste een kleine zege geboekt op Jong PSV: 2-1. Aitor Cantalaprieda kroonde zich in de slotfase tot matchwinner.

Aanvankelijk zag het er niet naar uit dat Twente de drie punten zou pakken in Enschede. Jong PSV, dat met zes tieners speelde en waar keeper Yanick van Osch (21,5 jaar) de oudste speler was, verweerde zich kranig in kwam in de eerste helft op voorsprong. Dante Rigo kopte de 0-1 binnen.

Pas na een uur maakte Tom Boere de gelijkmaker voor Twente. Het was alweer de vijfde competitietreffer van de Twente-spits. Die 1-1 stand bleef lang op het scorebord staan, maar drie minuten voor tijd bezorgde Cantalapiedra Twente toch nog de overwinning.

Met de overwinning doen de Tukkers goede zaken in de top van de Keuken Kampioen Divisie. Twente stijgt naar de derde plaats op de ranglijst. Go Ahead Eagles en Almere City hebben evenveel punten, maar staan boven Twente vanwege een beter doelsaldo. Jong PSV blijft dertiende.