Van Tiggelen: 'Duidelijk dat hij meer kwaliteit heeft dan de andere 21 spelers'

Van Tiggelen: 'Duidelijk dat hij meer kwaliteit heeft dan de andere 21 spelers'

01-10-2018 07:01
17

Robin van Persie toonde zondag opnieuw zijn klasse en besliste Feyenoord - Vitesse vlak voor tijd met een vrije trap in de kruising, maar krijgt toch slechts een vijf in De Telegraaf van voormalig international Adri van Tiggelen. De reden: de rode kaart die de spits vlak voor tijd pakte.

"Anders zou ik hem een 7 hebben gegeven", beargumenteert Van Tiggelen in De Telegraaf. "Hij had namelijk een aantal goede momenten. Vooral in balbezit is hij continu dreigend en weet hij bijna altijd wat hij moet doen."

Van Persie was vorige week tegen FC Utrecht ook al de matchwinner. Zondag tegen Vitesse was hij opnieuw goud waard. "Het is duidelijk dat die jongen meer kwaliteit heeft dan de andere 21 spelers op het veld. Bij vlagen heeft hij nog steeds geniale momenten."

Van Tiggelen maakt zich zorgen om het niveau van de collega's van Van Persie. "Er lopen daar maar weinig jongens rond die iets extra's kunnen brengen. Bij Steven Berghuis is dat soms wel het geval, maar wanneer hij het niet op zijn heupen heeft, komt alle druk op de schouders van Van Persie te rusten. Die heeft nog altijd de kwaliteiten om een wedstrijd te beslissen. Dat liet hij vorige tegen FC Utrecht zien en nu opnieuw tegen Vitesse."