Ajax Vrouwen loot titelhouder en wacht zware dobber in Champions League

01-10-2018 13:35
23

Het dameselftal van Ajax leverde vorige week een bijzondere prestatie door voor het eerst in de geschiedenis de achtste finale van de Champions League te bereiken. Tegenstander daarin is titelhouder Olympique Lyon.

Dat heeft de loting maandag uitgewezen. De ploeg van trainer Benno Nihom moet op 17 of 18 en op 31 oktober of 1 november aantreden tegen de ploeg waar Oranje-international Shanice van de Sanden onder contract staat.

In de eerste ronde rekende Lyon af met het Noorse Avaldsnes (0-2 en 5-0). Ajax was te sterk voor Sparta Praag (2-0 en 1-2). Na een 2-0 overwinning in Amsterdam keek Ajax in Tsjechië tegen een 1-0 achterstand aan. Zes minuten na rust stonden de Amsterdamsen ineens met 1-2 voor dankzij twee treffers van Vanity Lewerissa.

FC Barcelona, waar Lieke Martens en Stefanie van der Gragt onder contract staan, speelt tegen het Schotse Glasgow City FC.