Trotse Kuwas zoekt verklaring: 'Die helft zit ons nog een beetje dwars'

Trotse Kuwas zoekt verklaring: 'Die helft zit ons nog een beetje dwars'

01-10-2018 16:09
16

Doelpuntenmaker Brandley Kuwas is blij met de goede seizoenstart. Zijn ploeg Heracles Almelo kon zondag weer drie punten bijschrijven door een 2-1 overwinning op FC Emmen. Het was een wedstrijd met twee gezichten, vond Kuwas. De eerste helft was voor Heracles, terwijl de tweede helft gedomineerd werd door Emmen. 

"De stemming zit er goed in, maar de tweede helft tegen Emmen zit ons nog een beetje dwars", vertelt de aanvaller voor de camera van FOX Sports. "De eerste dertig minuten speelden we echt goed en dat je dan de tweede helft zo speelt, dat is waar we met de trainer over praten."

Wedden

Meer odds

Kuwas vindt het moeilijk om te verklaren hoe Heracles zo goed is begonnen. "Je speelt best goed voetbal en het pakt goed uit. Het geluk is soms wel aan onze zijde. Je hoort eigenlijk 2-2 te spelen na zo’n tweede helft, maar gelukkig wonnen we met 2-1." De ploeg uit Almelo staat op dit moment gelijk met Ajax en Feyenoord. "Ja, dat is mooi hè", vervolgt Kuwas. "We zijn trots en blij dat het zo is en denken er niet veel over verder. We gaan van wedstrijd naar wedstrijd."

Heracles-coach Frank Wormuth baarde opzien met de uitspraak dat 'Heracles misschien maar een keer moet verliezen'. Kuwas begrijpt de Duitser wel. "Dat is zijn filosofie, dat de picture niet te veel op Heracles gericht is. Wat we nu meemaken is mooi, maar we moeten het niet groter maken dan het is."