Huntelaar: 'Nee, PSV raad ik hem niet aan. Ik adviseer hem om naar Ajax te komen!'

Huntelaar: 'Nee, PSV raad ik hem niet aan. Ik adviseer hem om naar Ajax te komen!'

01-10-2018 22:10
162

Arjen Robben moet zijn carrière niet afsluiten bij PSV, maar bij Ajax. Klaas-Jan Huntelaar zegt dat in een uitgebreid interview met BILD. Volgens BILD overweegt Robben (34) om zijn carrière in Eindhoven te beëindigen.

"Nee, dat raad ik hem niet aan. Hij moet naar Ajax komen!", zegt Huntelaar tegen het Duitse medium. "Hij heeft voor PSV gespeeld, dus ik kan me voorstellen dat hij meer naar PSV neigt. Of naar FC Groningen, zijn thuisclub. Voor de competitie zou het geweldig zijn als zo'n speler terugkomt. Dat zou fantastisch zijn."

Robben (34) is volgens Huntelaar (35) erg ambitieus. "Ja, dat kun je wel zeggen. Het is een geweldige gozer. Erg ambitieus en professioneel. Hij heeft voor de wedstrijd al een wedstrijd gespeeld. Hij is altijd gefocust. Het maakt niet uit wat er gebeurt, hij geeft altijd honderd procent. Ik denk dat hij thuis precies hetzelfde is. Hij heeft vast een erg schoon huis", lacht Huntelaar.

Einde carrière
Huntelaar is een jaartje ouder dan Robben, maar denkt nog niet aan stoppen. "Wie er eerder stopt? Eigenlijk zou ik dat moeten zijn. Ik heb honderd wedstrijden meer gespeeld dan hij. Hij was vaker geblesseerd, dus eigenlijk is hij pas 28", zegt Huntelaar met een knipoog, die zelf niet aan stoppen denkt. "Nee! ik voel me goed en heb bijna geen klachten. Het einde van mijn carrière zit totaal niet in m'n hoofd."

Huntelaar merkt dat het voor Nederlandse clubs steeds lastiger wordt om mee te doen met het voetbalgeweld. "Voetbal is erg veranderd door het geld. Je ziet dat er een groot gat is tussen de topclubs en de Nederlandse clubs. Het gat wordt groter. Je wordt vandaag de dag niet meer echt verrast in het hedendaagse voetbal. Dat is dan ook weer leuk van het voetbal: áls er verrassingen zijn. Het blijft echter ook lastig voor de grote clubs."