'Arjan' Robben moet lachen om anekdote: 'Voor PSV gekozen, niet tegen Ajax'

'Arjan' Robben moet lachen om anekdote: 'Voor PSV gekozen, niet tegen Ajax'

02-10-2018 06:51
49

NOS-verslaggever Bert Maalderink maakte Arjen Robben maandag aan het lachen tijdens de persconferentie in aanloop naar Bayern München-Ajax. De 34-jarige Groninger kreeg vragen over de zomer van 2002, toen hij als speler van FC Groningen kon kiezen tussen PSV en Ajax.

"Daar is een mooie anekdote over", opent Maalderink, waarop Robben al breeduit begint te glimlachen. "Gaan we weer daarheen?" De NOS-verslaggever vertelt het verhaal dat toenmalig Ajax-directeur Leo Beenhakker een bezoek aan huize Robben bracht met een map waarop de naam van Robben verkeerd gespeld (Arjan Robben, red.). "Zo zijn er wel meer dingen", reageert Robben. "Als je daarop je keuze voor een club baseert... Ik heb toen voor PSV gekozen en niet tegen Ajax."

De linkspoot beschikt over een aflopend contract in München en weet nog niet wat hij na dit seizoen gaat doen. "Ik speel nog op het allerhoogste niveau in Europa en dat wil ik zo lang mogelijk blijven doen", wordt hij geciteerd door Voetbal International. Of hij ooit nog in de Eredivisie gaat voetballen, durft Robben niet te zeggen. "Zeg nooit nooit, dat weet ik niet. Die vraag heb ik al heel vaak gehad. Als je dingen belooft moet je ze nakomen, dus dat doe ik ook zeker niet."