Onana geeft uitleg: 'Het was een fout om over te stappen naar dat nummer'

Onana geeft uitleg: 'Het was een fout om over te stappen naar dat nummer'

02-10-2018 17:08
27

André Onana krijgt regelmatig de vraag waarom hij zijn rugnummer 1 afgelopen zomer inwisselde voor nummer 24. De verklaring is volgens de Kameroense goalie van Ajax simpel. 

"2 april is mijn verjaardag: 2-4, snap je? Maar ik ben ook mijn profcarrière begonnen met rugnummer 24. Mijn eerste jaar als doelman van Ajax 1 speelde ik met dat nummer en we hadden een fantastisch seizoen, met de finale van de Europa League natuurlijk als hoogtepunt", vertelt Onana op de website van zijn werkgever.

"Het was een fout om over te stappen naar nummer 1. Afgelopen seizoen was echt niet goed. Ik ben blij dat ik weer met 24 speel, we haalden meteen de Champions League."

Dinsdagavond staat hij in München tegenover Manuel Neuer. De sterspeler van Bayern is een voorbeeld. "Hij is de meest complete doelman ter wereld. Sterk in de lucht, sterk op de lijn, heel goed in 1-tegen-1-situaties en hij voetbalt altijd mee. Hij houdt net als ik van risico’s nemen. Ik bekijk veel van zijn wedstrijden, probeer van hem te leren: van zijn reddingen en van zijn fouten, want die maakt hij ook natuurlijk."