Kluivert over bijzonder eerbetoon na doelpunt: 'Abdelhak zit in mijn hart'

Kluivert over bijzonder eerbetoon na doelpunt: 'Abdelhak zit in mijn hart'

03-10-2018 10:27
57

Justin Kluivert maakte dinsdag zijn eerste Champions League-goal voor AS Roma. De voormalig Ajacied droeg het doelpunt op aan Abdelhak Nouri, door na het maken van de goal een shirt van zijn oude ploeggenoot te tonen.

"Abdelhak zit in mijn hart, ik wilde voor hem scoren", zo tekent Voetbal International op uit de mond van de aanvaller. "Dit was een speciale avond voor mij en dat ik geschiedenis heb kunnen schrijven in het shirt van Roma, doet me veel. Maar ik wil nog meer laten zien."

Zijn 4-0 tegen Viktoria Plzen was sowieso al bijzonder. Kluivert was met zijn 19 jaar en 150 dagen de jongste Nederlandse doelpuntenmaker bij een buitenlandse club in de Champions League. Dat record stond op naam van Ola John, die 20 jaar en 185 dagen oud was toen hij scoorde voor Benfica.

Kluivert was erg tevreden met zijn optreden. "De coach heeft me altijd gezegd dat ik de kansen die ik krijg moet pakken en dat heb ik vandaag gedaan", stelt hij. "Ik ben nog jong, ik moet in alles beter worden, maar vandaag ben ik blij dat ik het team heb kunnen helpen."