PSV komt net tekort tegen Inter: keepers eisen hoofdrol op in Eindhoven

PSV komt net tekort tegen Inter: keepers eisen hoofdrol op in Eindhoven

03-10-2018 22:52
339

PSV heeft ook zijn tweede groepswedstrijd in de Champions League verloren. In een duel waarin de doelmannen een hoofdrol opeisten, was Internazionale met 1-2 te sterk in Eindhoven.

Van Bommel besloot ook tegen Inter vast te houden aan zijn vertrouwde formatie en die keuze pakte goed uit. PSV zette de toon in de openingsfase en kreeg kansen via Steven Bergwijn en Pablo Rosario, die hun inzet beiden over het doel zagen verdwijnen. Ook na twintig minuten was er een hachelijk moment voor het Inter-doel. Keeper Samir Handanovic werkte een schot van Rosario niet goed weg, waarna twee Inter-spelers elkaar in de weg liepen. Gastón Pereiro kwam net te kort om te profiteren.

Net op het moment dat de Italianen zich ook lieten gelden, Matías Vecino schoot rakelings over na een goede actie van Mauro Icardi, sloeg PSV toe. Rosario haalde vanaf dertig meter verwoestend uit en zag de bal in de kruising verdwijnen. Het was daarna de beurt aan Icardi, die twee levensgrote kopkansen kreeg, maar PSV doorstond het spervuur van de Argentijn. Op slag van rust ging het alsnog mis. Zoet werkte een schot van Kwadwo Asamoah niet goed weg, Radja Nainggolan profiteerde optimaal en schoot hard raak.

Even daarvoor was er nog een controversieel moment aan de andere kant. Handanovic kwam ver uit, tikte buiten het strafschopgebied de bal met zijn hand weg, maar kreeg slechts geel. Dat terwijl Steven Bergwijn een uitstekende scoringskans leek te hebben.

In de tweede helft wist Pereiro PSV bijna weer op voosprong te schieten. De Uruguayaan speelde zich knap vrij en zag zijn uithaal tegen de buitenkant van de paal gaan. Inter sloeg aan de andere kant wel genadeloos toe na een opmerkelijke actie van Zoet. De Oranje-international verkeek zich op een lange bal, botste op Daniel Schwaab, waardoor Icardi simpel kon afronden. Het was het startsein voor een moeizame fase van PSV, dat moeilijk van de eigen helft afkwam. 

De Eindhovenaren herpakten zich in de slotfase. Invaller Donyell Malen was heel dicht bij de 2-2 met een fraaie omhaal, maar Handanovic bracht ternauwernood redding. Ook een hard schot van Hirving Lozano zeilde over. PSV moest daardoor na FC Barcelona opnieuw een nederlaag slikken.