'United is vertrouwen in Mourinho definitief kwijt: ontslag hangt in de lucht'

'United is vertrouwen in Mourinho definitief kwijt: ontslag hangt in de lucht'

03-10-2018 23:52
37

Het einde van het tijdperk José Mourinho bij Manchester United lijkt nabij. Volgens The Sun is de kans groot dat de Portugese manager wordt ontslagen als zaterdag niet wordt gewonnen van Newcastle United.

Met dat nieuws pakt de boulevardkrant woensdagavond uit. Alleen doordat een geschikte opvolger ontbreekt, mag Mourinho nog een sprankje hoop koesteren op een langer verblijf op Old Trafford. Droomkandidaat Zinedine Zidane lijkt namelijk terug te krabbelen.

Het vertrouwen in Mourinho is inmiddels echter volledig afgebrokkeld. Het bestuur hield lange tijd halsstarrig vast aan de Portugees na twee redelijk succesvolle seizoenen. Mourinho leidde The Mancunians naar winst in de Europa League en League Cup in zijn eerste seizoen en eindigde als tweede in de Premier League in zijn tweede jaar.

Deze jaargang verloopt evenwel desastreus. United beleeft de slechtste seizoensstart sinds 1989. Bovendien ligt Mourinho in de clinch met diverse spelers. Het bestuur vreest voor de reputatie van de club nu ook iconen als Paul Scholes genadeloos uithalen naar de manager.