'Trainer zei al dat Robben en Ribéry er niet van houden om te verdedigen'

'Trainer zei al dat Robben en Ribéry er niet van houden om te verdedigen'

04-10-2018 07:25
14

Noussair Mazraoui denkt dat hij steeds beter wordt als rechtsback. De twintigjarige Ajacied moest dinsdag in het Champions League-duel met Bayern München Franck Ribéry aan banden leggen. Terwijl hij ook aanvallend zijn stempel drukte.

"We zijn dit seizoen in alle competities nu al vijftien duels onderweg. En ik heb bijna elke keer negentig minuten op de rechtsbackpositie gespeeld. Daar leer ik veel van: verdedigen, keuzes maken en zien waar de ruimte ligt, bijvoorbeeld", zegt Mazraoui tegen De Telegraaf. De 0-1 van Heracles Almelo in de eerste competitieronde was een leerpuntje. "Ik verdedigde verkeerd en dacht daarna bij mezelf: Ik ben snel, dus waarom druk ik mijn tegenstanders niet naar de buitenkant?"

"Als zij gaan rennen, ren ik wel mee en dan haal ik ze wel in. Dat doe ik nu", legt Mazraoui uit. "Dan zie je dat het zelfs tegen Ribéry goed uitpakt. Dat geeft wel vertrouwen. En dat ik kan meevoetballen, is wel een pluspunt." Hij maakte in München het enige Ajax-doelpunt. "Voor de wedstrijd zei de trainer al dat Robben en Ribéry er niet van houden om terug te verdedigen. Daardoor konden we een man-meersituatie creëren. Als Nico opstoomde, bleef ik en andersom."

Mazraoui stelt dat Ajax goed gebruik heeft gemaakt van de zwaktes van Jerome Boateng en Mats Hummels. "We hebben bij Bayern München heel aanvallend gespeeld, met bluf, want als je met twee hoge backs speelt en de bal verliest, kun je tegen vieze counters aanlopen."