De Jong: 'Wij hebben geen elftal dat overloopt van individuele kwaliteit'

De Jong: 'Wij hebben geen elftal dat overloopt van individuele kwaliteit'

04-10-2018 13:30
22

De Graafschap speelt aankomende zaterdag op de eigen Vijverberg tegen sc Heerenveen. Trainer Henk de Jong heeft vertrouwen in een goed resultaat en beseft dat het gelijke puntenaantal van de twee clubs niets zegt over de krachtsverhoudingen op het veld.

"Voor dit moment is het de realiteit, maar aan het eind van de rit zal Heerenveen hoger staan", vertelt De Jong op de clubsite van De Graafschap. "Ondanks dat we veel spelers missen, staat het elftal. Er zit schwung in en de overwinning op Willem II geeft kracht en zorgt voor zelfbewustzijn."

Voor De Jong en De Graafschap was de overwinning op Willem II erg belangrijk. "Ik heb een topgroep, maar ze stelden zich te bescheiden op. Dat heb ik ze duidelijk gemaakt", aldus De Jong. "We hebben een moeilijke periode achter de rug met veel blessures en privéproblemen van spelers. We spelen voor het publiek, het stadion moet vol en daarvoor moet je wat laten zien. Het publiek eist dat ook, dat geeft druk, maar ook kracht"

Na het duel tegen Heerenveen volgen er nog wedstrijden tegen Excelsior en Fortuna Sittard. Volgens De Jong een belangrijke reeks, het zijn duels die punten op moeten leveren. "Want daarna krijgen we de grote jongens. In december moeten we er goed voorstaan, zodat we na de winterstop wat marge hebben. Het doel is rechtstreekse handhaving, en anders moeten we ons via de nacompetitie maar veilig spelen. Wij hebben geen elftal dat overloopt van individuele kwaliteit, onze kracht schuilt in het collectief."