In het kort: Angeliño voor het eerst opgeroepen, trainer El Ghazi ontslagen

In het kort: Angeliño voor het eerst opgeroepen, trainer El Ghazi ontslagen

04-10-2018 15:04
20

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Angeliño debuteert in Jong Spanje
Angeliño is door coach Albert Celades opgeroepen voor Jong Spanje. De vleugelverdediger van PSV speelde één keer eerder voor een Spaanse jeugdploeg. Dat was in 2013, toen hij tachtig minuten meespeelde in een vriendschappelijke wedstrijd tussen Spanje O17 en Duitsland O17.

Jong Spanje gaat het de komende interlandperiode opnemen tegen Albanië en IJsland. Op dit moment staan de jonge Spanjaarden eerste in de EK-kwalificatie-groep met twaalf punten uit vijf wedstrijden.

Mkhitaryan om veiligheidsredenen niet tegen FK Qarabag
Henrikh Mkhitaryan reist niet met de Arsenal-selectie mee naar Azerbeidzjan voor de wedstrijd tegen FK Qarabag. De Armeense aanvaller blijft vanwege veiligheidsoverwegingen thuis. Tussen Azerbeidzjan en Armenië bestaan ernstige politieke spanningen. Volgens de UEFA hebben Arsenal en Mkhitaryan samen besloten dat het voor de Armeen beter was om niet mee te reizen. Coach Unai Emery kan naast Mkhitaryan ook niet beschikken over Pierre-Emerick Aubameyang (ziek) en Aaron Ramsey, wiens vrouw op het punt staat te bevallen.

Trainer El Ghazi ontslagen bij Aston Villa
Aston Villa heeft coach Steve Bruce op straat gezet. De manager, die tijdens de wedstrijd tegen Preston North End van afgelopen dinsdag nog door de eigen fans met kool werd bekogeld, stond met zijn team op een teleurstellende dertiende plek in het Championship. Kevin MacDonald, coach van het onder 23 team van Aston Villa, neemt zijn taken over tot er een nieuwe manager is gevonden.