'Ik kon vorig seizoen naar Ajax en Feyenoord. Voor mij was het al snel duidelijk'

'Ik kon vorig seizoen naar Ajax en Feyenoord. Voor mij was het al snel duidelijk'

04-10-2018 18:55
59

Julius Dirksen is pan vijftien jaar oud, maar is nu al toe aan zijn derde profclub. De in Hoevelaken geboren verdediger sloot in 2013 aan in de jeugdopleiding van FC Twente, ging een jaar later naar PEC Zwolle en maakte afgelopen zomer een 'transfer' naar het O16-elftal van Ajax.

Dirksen had genoeg keus op de transfermarkt. "Ik had vorig seizoen de kans om naar Ajax of Feyenoord te gaan. Maar voor mij was het al heel snel duidelijk dat ik naar Ajax wilde", laat hij weten aan de clubsite van Ajax. Voor de jeugdinternational van Oranje kwam hiermee een droom uit. "Toen het rond was, overheerste er dan ook een gevoel van trots en blijheid. Bij PEC heb ik ontzettend veel geleerd, maar hier kan ik nog beter worden."

Wedden

Meer odds

De jonge verdediger is afkomstig uit een echte voetbalfamilie. "Mijn vader heeft een aantal jaar bij FC Utrecht gekeept, maar is noodgedwongen gestopt door aanhoudende knieproblemen. Ook mijn opa is keeper geweest, bij de top van de amateurs. Een keeperscarrière leek voor (klein)zoon Dirksen dan ook een logische vervolgstap. "Helaas mocht dat niet omdat ik veel te veel energie had, zeiden mijn ouders." Dirksen is echter blij dat hij centraal achterin is beland. "Ik heb graag het spel voor me zodat ik kan aansturen. Als verdediger neem ik graag het initiatief."