'Ik deed alles wat God verboden heeft, maar had niemand die zei: dat mag zo niet'

'Ik deed alles wat God verboden heeft, maar had niemand die zei: dat mag zo niet'

05-10-2018 08:25
27

Alvin Daniëls leek een profcarrière vaarwel te moeten zeggen, nadat hij op twaalfjarige leeftijd uit huis werd geplaatst en de jeugdopleiding van Ajax moest verlaten. De 24-jarige aanvaller heeft zich echter teruggeknokt en is al enkele jaren een bekend gezicht in de Keuken Kampioen Divisie.

Daniëls kwam uit voor Jong FC Twente, FC Dordrecht, SC Cambuur en speelt sinds deze zomer bij FC Eindhoven. Twaalf jaar geleden zag de wereld er echter heel anders uit. "Thuis had ik geen structuur, geen mensen om me heen die me vertelden wat goed en slecht is. Ik zat in een verkeerde omgeving, deed alles wat God verboden heeft, maar had niemand die tegen me zei: dat mag zo niet", vertelt hij aan het Eindhovens Dagblad. Uiteindelijk belandde de jonge voetballer in een jeugdinternaat. "Ik zat daar vier jaar lang, had nauwelijks contact met de buitenwereld. Het positieve was wel dat het me uit Amsterdam hield."

Hoewel hij eigenlijk niet mocht voetballen in het internaat, werd Daniëls door één van zijn leraren getipt bij De Graafschap. De buitenspeler greep die kans met beide handen aan, verdiende een jeugdcontract in Doetinchem en speelde tijdens een toernooi tegen zijn oude ploeggenoten van Ajax. "Ik heb toen wel een traantje gelaten", denkt Daniëls terug aan dat moment. "Ik was bij Ajax nog zo jong en werd gewoon uit mijn omgeving weggehaald. Het voelde zo oneerlijk. Het werd gewoon van me afgepakt. Maar uiteindelijk heb ik het zelf weer hersteld en daar ben ik trots op."