Feyenoord 'drukt eigen staatslot': recordomzet en verwachte daling van 30 miljoen

Feyenoord 'drukt eigen staatslot': recordomzet en verwachte daling van 30 miljoen

05-10-2018 09:16
61

Feyenoord heeft afgelopen seizoen bijna honderd miljoen aan inkomsten binnengehaald, meldt de club vrijdagochtend via de officiële kanalen. De omzet van 99,4 miljoen euro is de hoogste in de clubgeschiedenis.

Deze recordomzet is grotendeels toe te schrijven aan de Champions League-deelname tijdens het seizoen 2017/2018, zoals directeur Jan de Jong zondag al liet weten bij De Tafel van Kees op FOX Sports. "Dit zijn heel mooie cijfers die tevens aantonen dat het spelen van UEFA Champions League-voetbal is als het drukken van je eigen, winnende staatslot. Dan heb je gegarandeerd financieel de hoofdprijs", laat De Jong weten aan de clubsite.

De club verwacht echter dat de omzet over het huidige seizoen ongeveer 68 miljoen euro zal bedragen, net zoals dat in het seizoen 2016/2017 het geval was. De club moet het immers zonder inkomsten uit Europees voetbal stellen. "Feyenoord kiest er echter wel zeer bewust voor elk jaar te begroten zonder Europees voetbal", benadrukt De Jong. "Met als resultaat dat als je je onverhoopt een keer niet plaatst, je niet direct in de financiële problemen komt."

De directeur denkt dan ook dat Feyenoord winst zal maken over het seizoen 2018/2019, net zoals dat in de voorgaande zeven jaren het geval was. De nettowinst over het afgelopen seizoen bedroeg 11,6 miljoen euro.