Oppermachtig Oranje verslaat Denemarken en mag dromen van WK

Oppermachtig Oranje verslaat Denemarken en mag dromen van WK

Gepubliceerd: vrijdag 5 oktober 2018 om 21:53vr 05-10-2018 om 21:53

De Oranjevrouwen staan met een been in de volgende ronde van de play-offs in de strijd om een WK-ticket. Denemarken, nota bene de tegenstander van vorig jaar in zowel de groepsfase van het EK én de finale, werd in Breda met 2-0 verslagen.

Oranje kende vorige maand een sportieve domper door in de laatste wedstrijd van de WK-kwalificatie punten te verspelen en zich dus niet direct te kwalificeren voor het eindtoernooi. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman was veroordeeld tot het spelen van play-offs en moet over twee duels zien af te rekenen met Denemarken, een oude bekende dus.

Wiegman kon in het Rat Verlegh Stadion niet beschikken over basisspelers Sari van Veenendaal (doel) en Vivianne Miedema (spits). Zij werden vervangen door Loes Geurts en Lineth Beerensteyn. Oranje kon het ook zonder de twee afwezigen, want Denemarken kwam er maar nauwelijks aan te pas in Breda. 

Uitgerekend Beerensteyn zorgde na twintig minuten spelen voor de 1-0 van Oranje. Ze kopte binnen na een voorzet van Shanice van de Sanden. Diezelfde Van de Sanden was even later zelf verantwoordelijk voor de 2-0. Deze keer kopte ze zelf raak. Nederland had het tweeluik na de rust in het slot kunnen gooien, maar diverse kansen werden niet afgemaakt. De ingevallen Miedema raakte met een stift nog de lat.

De wedstrijd eindigde in 2-0. Komende dinsdag treffen beide landen elkaar opnieuw, dan in Viborg. Als Oranje Denemarken uitschakelt, dan moet er in de finale van de play-offs worden afgerekend met Zwitserland of België. De winnaar daarvan mag naar het WK in Italië. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws