Gustafson eist drie keer de hoofdrol op: Het is zijn keuze om het te doen

Gustafson eist drie keer de hoofdrol op: "Het is zijn keuze om het te doen"

Gepubliceerd: zaterdag 6 oktober 2018 om 08:22za 06-10-2018 om 08:22

Velen vinden dat FC Utrecht geen penalty had moeten krijgen tegen NAC Breda, maar Simon Gustafson staat achter de beslissing van Björn Kuipers. De Zweed kreeg een strafschop na licht contact met NAC-aanvoerder Menno Koch.

"Van wat ik zie is dat hij me vastpakt. Ik ren en val achterover. Voor mij is het een penalty", vertelt Gustafson aan FOX Sports. "Ik begrijp dat het er niet zo uitziet, maar zo kun je iemand niet vasthouden. Het gebeurt te veel dat spelers vastgehouden worden. Ik vind dat er vaker penalty's gegeven mogen worden. Het is zijn keuze om het te doen."

Gustafson eiste vrijdagavond maar liefst drie keer de hoofdrol op. Niet alleen vanwege het penaltymoment, maar ook vanwege zijn twee doelpunten. De Zweed bewijst zich keer op keer als ijskonijn, want juichen doet hij zelden. Dat wil echter niet zeggen dat het succes hem niets doet. "Wie zegt dat het me niets doet? Het is hoe het eruit ziet, denk ik. Ik geef altijd en erg veel."

"Ik ben nu heel erg blij. We waren de eerste zeventig minuten goed, daarna werden we slordig. Zij kwamen beter in de wedstrijd. Dat mag niet gebeuren. Gelukkig wonnen we de wedstrijd en hebben we drie punten. Die hadden we nodig", aldus Gustafson, die de 2-0 in de kruising schoot. Ook daar is hij bescheiden over. "Het was een mooie goal. Ik kan hier niet staan en zeggen: oh wat een prachtige goal. Het was een goed schot."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Was het een terechte penalty?

(455 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws