ADO boekt kleine overwinning en duwt FC Groningen dieper in de problemen

ADO boekt kleine overwinning en duwt FC Groningen dieper in de problemen

Gepubliceerd: zaterdag 6 oktober 2018 om 20:24za 06-10-2018 om 20:24

FC Groningen heeft zaterdagavond z'n zesde nederlaag in acht competitieduels geleden. Op bezoek bij ADO Den Haag ging de formatie van trainer Danny Buijs met 1-0 onderuit. Na een halfuur tekende Elson Hooi voor de enige treffer van de wedstrijd. 

ADO, dat slechts één van z'n vorige zes officiële duels verloor, was voor eigen publiek de betere ploeg tegen Groningen. In de openingfase waren met name vleugelaanvallers Sheraldo Becker en Hooi ergens dreigend.

Hooi opende na 32 minuten de score. Na een fraaie actie van sterspeler Nasser El Khayati kon de rechtspoot bij de tweede paal binnentikken. Groningen-goalie Sergio Padt was kansloos. 

Vrij snel na de pauze was het even billenknijpen voor het ADO-publiek. De videoscheidsrechter werd aan het werk gezet na een vermeende handsbal van Tom Beugelsdijk. De bal ging uiteindelijk niet op de stip.

In de slotfase drong Groningen meer aan. Er ontstonden kansjes, voor onder meer invaller Mimoun Mahi en Django Warmerdam. Aan de andere kant van het veld was Melvyn Lorenzen dicht bij de beslissing. Jannik Pohl miste in de allerlaatste minuut nog een grote kans. Doelpunten vielen daarna niet meer.

Door de zege heeft ADO nu elf punten uit acht duels. Daarmee komt het op gelijke hoogte met nummer zes VVV-Venlo. Groningen blijft op vier punten staan - één meer dan hekkensluiter NAC Breda. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Haalt Buijs de kerst in Groningen?

(3788 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws