Gewaagde suggestie: 'Wenger moet Mourinho opvolgen. Zou serieus niet slecht zijn'

Gewaagde suggestie: 'Wenger moet Mourinho opvolgen. Zou serieus niet slecht zijn'

07-10-2018 08:18
31

Hoewel Manchester United zaterdag met 3-2 won van Newcastle United na een vroege 0-2 achterstand, blijft de druk op manager José Mourinho onverminderd hoog. Sky Sports-analisten Paul Merson, Charlie Nicholas en Jeff Stelling komen met een verrassende suggestie voor een opvolger van de Portugees.

Niemand minder dan Arsène Wenger, die deze zomer na 22 jaar afscheid nam van Arsenal, wordt naar voren geschoven door het tweetal. "Dat zou serieus geen slecht idee zijn. Hij verdient wel een nieuwe start. Als je ziet wat hij voor Arsenal heeft betekend...", stelt Merson, net as Nicholas jarenlang actief voor The Gunners. De Schot valt Merson bij. "Manchester United moet een grote schoonmaak houden. En waarom zou Wenger dat niet kunnen doen?"

Wanneer Manchester United daadwerkelijk zou kiezen voor de 68-jarige Wenger als opvolger van Mourinho, zou dat bijzonder saillant zijn. De Fransman en de Portugees stonden als managers van respectievelijk Arsenal en Chelsea vaak lijnrecht tegenover elkaar. Mourinho noemde Wenger in een interview ooit a specialist in failure.