Ajax heeft 'uitstekende' Ziyech-vervanger in gelederen: 'Dat is fijn voor Ajax'

Ajax heeft 'uitstekende' Ziyech-vervanger in gelederen: 'Dat is fijn voor Ajax'

08-10-2018 09:54
102

Daley Blind heeft zondag tegen AZ zijn visitekaartje afgegeven. Dat stelt Bart Latuheru. In de rol van controlerende middenvelder maakte de Ajacied een goede indruk op de rapporteur van De Telegraaf.

"Daley speelde een sterke wedstrijd. Het is een jongen met ervaring, die liet zien dat hij iets extra's kan brengen", aldus Latuheru, enkelvoudig international van Oranje. "Blind veroverde veel ballen en zorgde daarna voor een goede voortzetting. Dat is alles wat je moet doen op zijn positie."

"In mijn ogen is dit de beste positie voor Daley. Ik vind hem namelijk geen pure verdediger. Op die positie is hij soms kwetsbaar, met name tegen sterkere tegenstanders. Dat zag je bijvoorbeeld in de topper tegen PSV. Maar zoals hij vandaag speelde, is hij van grote meerwaarde voor Ajax."

In de blessure van Ajax - AZ viel Hakim Ziyech uit met hamstringklachten. Latuheru denkt dat trainer Erik ten Hag dat kan opvangen. "Stel dat Ziyech - die in de slotseconden naar zijn hamstring greep - de volgende wedstrijd(en) niet kan spelen. Dan is het fijn dat je daar met David Neres een uitstekende vervanger voor hebt."