Officieel: deze dertig spelers maken kans op de Ballon d'Or 2018

Officieel: deze dertig spelers maken kans op de Ballon d'Or 2018

Gepubliceerd: maandag 8 oktober 2018 om 19:53ma 08-10-2018 om 19:53

Alle genomineerden voor de Ballon d'Or zijn bekendgemaakt. France Football, dat de verkiezing al sinds 1956 organiseert, heeft de dertig namen naar buiten gebracht die op 3 december kans maken op de prestigieuze prijs. 

Real Madrid is met acht spelers hofleverancier. FC Barcelona levert met Lionel Messi, Ivan Rakitic en Luís Suarez 'slechts' drie spelers af. Champions League-finalist Liverpool levert er eveneens drie af. Ook de veelbesproken Cristiano Ronaldo van Juventus is genomineerd. De Portugees ging de afgelopen twee keer met de Ballon d'Or aan de haal.

Er zitten geen Nederlanders bij de genomineerden, maar wel drie Belgen. Dat zijn Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne en Eden Hazard. France Football maakt op 3 december bekend wie de Ballon d'Or in de wacht sleept.

Bij de voor het eerst georganiseerde Women's Ballon d'Or zit Lieke Martens tussen de genomineerden. De ster van Barcelona en de Oranjevrouwen is de enige Nederlander die kans maakt op de prijs, die ook door France Football wordt uitgereikt. Martens concurreert met vijftien spelers.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Champions League

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws