Buijs: Daar is gezegd dat ik me nog geen zorgen hoef te maken, dus..

Buijs: "Daar is gezegd dat ik me nog geen zorgen hoef te maken, dus.."

Gepubliceerd: maandag 8 oktober 2018 om 20:54ma 08-10-2018 om 20:54

Danny Buijs heeft geen moeite met Ron Jans, die tijdens wedstrijden regelmatig langs de zijlijn te vinden is. De technisch manager FC Groningen positioneert zich vaak rondom Buijs.

"Daar heb ik geen problemen mee. Ik zie Ron ook totaal niet als bedreiging", zegt Buijs bij Peptalk. "Het is een heel sympathieke, aardige kerel. Hij heeft ook al aangegeven dat hij moeite heeft met zijn rol als technisch manager."

Buijs is het niet eens met de suggestie dat Jans invloed wil hebben op het spel van Groningen, in de hoop dat de ploeg beter gaat draaien. "Zo ervaar ik het niet. Ik heb meer het gevoel dat hij zelf zoekende is in zijn rol als technisch manager, omdat het iets anders is dan trainen. Ik heb daar geen problemen mee. Hans (Nijland, red.) ken ik ook al heel lang, ook vanuit mijn tijd dat ik daar heb gespeeld. Hij is ook echt supporter van die club. Ze staan er in goede, maar ook in slechte tijden."

Nijland was zondagochtend te gast bij De Tafel van Kees van FOX Sports. Buijs: "Daar is gezegd dat ik me nog geen zorgen hoef te maken, dus.. Het belangrijkste zijn de spelers. Op het moment dat ervaren jongens als Mahi, Padt en Te Wierik je het gevoel geven dat ze het niet meer in je zien zitten, dan kun je beter je koffers pakken en gaan."

Groningen verloor afgelopen zaterdag opnieuw. Deze keer ging de ploeg bij ADO Den Haag onderuit. Buijs vindt echter niet dat hij zijn spelers iets kan verwijten. "Je probeert ze juist op te peppen. Je gaat spelers pas iets verwijten als je het gevoel hebt dat ze niet het maximale gedaan hebben. Ik kan een speler moeilijk verwijten als hij een kans mist of een bal verkeerd geeft. Dat hoort bij het voetbal. Het is niet dat we in een verwijtende sfeer zitten."

Poll

Is Buijs de juiste man voor Groningen?

(3111 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws