Schelvis kijkt naar Ajax: 'Een leuk aandachtspuntje voor de Feyenoord-opleiding'

Schelvis kijkt naar Ajax: 'Een leuk aandachtspuntje voor de Feyenoord-opleiding'

Gepubliceerd: maandag 8 oktober 2018 om 23:46ma 08-10-2018 om 23:46

Emile Schelvis luidt de noodklok en ziet dat de schouders snel gaan hangen bij de spelers van Feyenoord. Over drie weken wacht een uitduel met Ajax, maar de Rotterdammers hoeven wat Schelvis betreft niet kansloos te zijn.

"We blikken nu al drie weken van tevoren vooruit op De Klassieker. Dat zegt iets over poep in de broek die zou moeten opwellen als het woord Ajax valt, maar ik ben daar zo ongelooflijk klaar mee. AZ en AEK Athene lieten zich naar de slachtbank leiden, maar waarom zou je kansloos zijn als je de bezetenheid toont van Heracles Almelo (1-1 in eerste wedstrijd, red.)? Ik snap dat voor geen meter", vertelt Schelvis aan RTV Rijnmond.

De commentator en analist kan helemaal niets met de houding van een aantal Feyenoord-spelers. "Je moet er wel in geloven. Vooral de koppen moeten omhoog en de schouders moeten recht. Dat is een heel groot punt. Die gaan bij Feyenoord zo snel omlaag, terwijl de jeugdspelers in Amsterdam dat al meekrijgen op het moment dat ze het eerste elftal binnenkomen."

"Dát zou een leuk aandachtspuntje voor de Feyenoord-opleiding zijn. Tuurlijk heeft Ajax veel meer te bieden dan Feyenoord, maar dat wil niet zeggen dat je kansloos bent." Feyenoord speelde zondag met 1-1 gelijk bij Willem ll en staat nu zeven punten achter op PSV. Schelvis merkt geen hosannastemming in Rotterdam-Zuid. "Ze zijn toch niet gedegradeerd, of wel? Ik heb het idee dat dat nu de stemming is."

"Wie gaat deze ploeg bij de kloten pakken om ervoor te zorgen dat ze weer vooruit gaan? Ze moeten weer schijt hebben aan alles. Ze lijken allemaal zo snel onder de indruk als het niet draait. Die schouders gaan zo snel omlaag. Kijk naar Berghuis, kijk naar Vilhena. Botteghin-Van der Heijden was een ijzersterk tandem in het kampioensjaar. Je ziet er zo weinig van terug. Botteghin komt een béétje terug, maar Van der Heijden is helemaal nergens."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws