Ten Cate: 'Drie à vier spelers nodig, in elke linie moet versterking komen'

Ten Cate: 'Drie à vier spelers nodig, in elke linie moet versterking komen'

Gepubliceerd: dinsdag 9 oktober 2018 om 10:10di 09-10-2018 om 10:10

Als hekkensluiter NAC Breda in januari géén versterkingen haalt, dan gaat de club het waarschijnlijk niet redden. Dat zegt Henk ten Cate, voormalig trainer van NAC, in gesprek met BN DeStem. 

"Laat de beleidsbepalers om te beginnen hun steun en vertrouwen uitspreken in de trainer: wat er ook gebeurt, jij blijft onze trainer. Dat wil ik benadrukken. Vanuit die twee groepen moet, intern of extern, een duidelijk signaal komen richting Mitchell van der Gaag", steekt Ten Cate van wal in het ochtendblad. 

De oud-trainer van onder meer Ajax, Vitesse en Sparta ziet dat De Parel van het Zuiden simpelweg kwaliteit tekort komt. "NAC heeft zoveel kwaliteit ingeleverd... De balans ontbreekt. Waar baseerden mensen het op dat NAC een zorgeloos jaar zou draaien? Na wat ik gezien heb in de voorbereiding, was NAC voor mij een van de degradatiekandidaten."

Puntjes schrapen
"In de winterstop moet NAC zich met drie tot vier spelers versterken. Die moet Van der Gaag aanwijzen. In elke linie moeten er spelers bij. Tot die tijd is het links en rechts puntjes bij elkaar schrapen, zodat NAC dan nog in de race is voor lijfsbehoud."

Poll

Gaat NAC dit seizoen degraderen?

(5580 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws