Memphis: 'Ik wil mezelf niet met hen vergelijken, dat zijn legendes'

Memphis: 'Ik wil mezelf niet met hen vergelijken, dat zijn legendes'

09-10-2018 17:33
56

Memphis Depay 'voelt zich geen échte spits'. De sterspeler van Olympique Lyon zegt dat dinsdag in gesprek met het Algemeen Dagblad. In de Ligue 1 én bij Oranje wordt Memphis haast altijd als centrale aanvaller gebruikt. 

"Toch voel ik me geen echte spits", aldus de voormalig speler van Manchester United en PSV. "Ik speel er graag hoor, maar vul het op mijn eigen manier in. Ik voel me het prettigst als ik wat ruimte en vrijheid heb, om de hoeken in te duiken, of om me wat meer uit te laten zakken naar het middenveld. Ik zit er een beetje tussenin, denk ik."

Hij schaart zichzelf (nog) niet in een rijtje met illustere voorgangers als - bijvoorbeeld - Marco van Basten van Ruud van Nistelrooy. "Dat waren of zijn wel echte spitsen. Ze zijn wat langer, ik ben 1,77 meter, zij speelden wat meer als een echt aanspeelpunt."

"Maar los daarvan: ik wil mezelf niet met dat soort grote namen vergelijken. Dat zijn legendes van Oranje. Ik voel me nog steeds een jonge speler, hoe gek dat misschien ook klinkt."