'Uiteindelijk is weggestuurd worden bij Ajax, het beste wat me is overkomen'

'Uiteindelijk is weggestuurd worden bij Ajax, het beste wat me is overkomen'

09-10-2018 18:21
51

Pablo Rosario zette met zijn uitnodiging voor het Nederlands elftal de kroon op een sterk begin van het seizoen. De middenvelder van PSV had altijd het vertrouwen dat hij zou doorbreken, maar kreeg een extra stimulans toen hij werd weggestuurd bij Ajax.

"Ik begon toen ik tien was met voetballen en ik had altijd geloof in mezelf. Ik wist dat ik dit kon bereiken. Het was wel meer een droom dan dat ik zeker wist: 'hé, ik ga het Nederlands elftal halen'", laat Rosario weten aan FOX Sports. "Toen ik werd weggestuurd bij Ajax was ik er nog meer op gebrand om te laten zien dat ik het kan halen."

"Ik wilde minimaal hetzelfde behalen als de jongens die toen wel doorgingen. Uiteindelijk is dat het beste wat mij kon overkomen", vervolgt Rosario. "Ik heb een mooi pad kunnen bewandelen met vrienden en familie. En nu sta ik hier."

Rosario moest vier jaar geleden vertrekken uit Amsterdam, waar hij samenspeelde met Abdelhak Nouri, Donny van de Beek en Noussair Mazraoui. "Saïd Ouaali was mijn trainer bij Ajax toen ik weg moest. Maar hij zal dat niet alleen hebben besloten. Zoiets is altijd een momentopname. Hem neem ik ook niets kwalijk, het is goed gekomen met mij bij PSV", zegt hij tegen De Telegraaf.