Dolberg krijgt keiharde garanties: Wat er ook gebeurt, Kasper gaat spelen

Dolberg krijgt keiharde garanties: "Wat er ook gebeurt, Kasper gaat spelen"

Gepubliceerd: woensdag 10 oktober 2018 om 11:40wo 10-10-2018 om 11:40

Kasper Dolberg hoopt deze week zijn kans te pakken in de nationale ploeg van Denemarken. Bondscoach Age Hareide heeft hem speeltijd beloofd in tenminste één interland. De Denen ontmoeten komende week Ierland en Oostenrijk.

"Wat er ook gebeurt, Kasper gaat spelen", beloofde Hareide maandag op een persconferentie. De Ajax-spits is er blij mee. "Het betekent heel veel voor mij om weer onderdeel te zijn van de nationale ploeg. Het is een gevoel van trots. Het is iets speciaals", vertelt hij aan BT.

Dolberg wil zichzelf bewijzen na een lange periode met blessureleed. "Ik moet mezelf elke dag bewijzen, dat weet ik. Of ik klaar ben om de plek van Nicolai Jörgensen over te nemen? Ja, natuurlijk. Het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar als ik de kans krijg zal ik proberen die met beide handen aan te pakken."

Jörgensen is in tegenstelling tot Dolberg niet geselecteerd door bondscoach Hareide. De spits kampte lang met een blessure en maakte afgelopen weekend pas zijn eerste minuten voor Feyenoord dit seizoen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws