'Bij Marokko ligt mijn eerste keuze, maar als Nederland mij eerder belt, graag'

'Bij Marokko ligt mijn eerste keuze, maar als Nederland mij eerder belt, graag'

Gepubliceerd: woensdag 10 oktober 2018 om 12:45wo 10-10-2018 om 12:45

Nasser El Khayati staat open voor een interlandloopbaan bij het Nederlands elftal. De 29-jarige middenvelder van ADO Den Haag is nog altijd niet opgeroepen voor Marokko en kan dus ook voor Oranje spelen.

"Vorige week werd de selectie bekend, ik zat er weer niet tussen. Weer niet", zegt hij tegen Voetbal International over de Marokkaanse selectie. "Terwijl ik toch niet veel meer kan laten zien dan dit, ik ben een van de topscorers van de Eredivisie! Ik moet keihard mijn best blijven doen, maar het lastige is dat ik op een positie speel met heel veel concurrentie."

Mocht er een telefoontje uit Zeist komen, dan zal El Khayati daar ook over nadenken. "Kijk, ik heb het afgelopen jaar altijd gezegd dat ik graag voor Marokko wilde uitkomen, daar ligt mijn eerste keuze. Maar als Nederland mij eerder belt, graag. Dat zou voor mij ook een enorme eer zijn. Ik wil gewoon graag een interlandcarrière. Als ik daarin een keuze moet maken, dan kies ik simpelweg voor het land dat mij als eerste belt."

El Khayati is dit seizoen bij ADO Den Haag in bloedvorm. In acht wedstrijden scoorde hij zeven keer en gaf hij drie assists. Zijn vier goals tegen Excelsior waren het absolute hoogtepunt.

Poll

Kan El Khayati een meerwaarde zijn voor Oranje?

(1814 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws