Belgisch international luidt noodklok: 'Ik blijf me maar vermoeid voelen'

Belgisch international luidt noodklok: 'Ik blijf me maar vermoeid voelen'

Gepubliceerd: woensdag 10 oktober 2018 om 14:07wo 10-10-2018 om 14:07

Belgisch international Thomas Meunier heeft woensdag uitgehaald naar de FIFA. De verdediger is van mening dat voetballers, en vooral internationals, te veel belast worden tijdens het seizoen. Hij stelt dat het drukke speelschema dreigt te leiden tot chronische vermoeidheid.

De rechtsback moet ook tijdens de interlandbreak weer spelen. "De Nations League brengt misschien wat meer peper en zout in de internationale wedstrijden, omdat er toch een halve finale en finale gepland staan in juni. Maar voor mij verandert dat totaal niets", aldus Meunier tijdens de persconferentie.

"Ik denk dat de FIFA moet nadenken over een lichtere kalender. Wij moeten zowel in oktober als november internationaal spelen, dat lijkt me onnodig", vervolgt hij. Meunier stelt 'chronisch vermoeid' te zijn. "Met de groepsfases van de Champions League en de Europa League, maar ook met de nationale bekers die er nu aankomen wordt het wel heel druk voor ons", stelt hij.

"Als je dan weet dat we na het WK maar twee à drie weken rust gehad hebben... Dat was veel te weinig. Ik blijf me maar vermoeid voelen, die vermoeidheid wordt stilaan chronisch", aldus Meunier. Hij blijkt bovendien niet de enige te zijn. "Iedereen is het er over eens dat het gewoon te veel wordt", zegt Meunier ."Sinds de eerste selectie in september spelen wij allemaal twee wedstrijden per week. We kunnen niet herstellen en het stapelt zich allemaal op... We kennen natuurlijk het liedje: het gaat over tv-rechten en geld. Maar ik zou liever wat extra rust hebben om beter te kunnen presteren in de Champions League en de competitieduels bij PSG."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Heeft Meunier gelijk?

(657 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws