Loftrompet over Van Dijk: 'Je kunt hem daarom wel vergelijken met Jaap Stam'

Loftrompet over Van Dijk: 'Je kunt hem daarom wel vergelijken met Jaap Stam'

Gepubliceerd: woensdag 10 oktober 2018 om 22:11wo 10-10-2018 om 22:11

Pieter Huistra kreeg als trainer van FC Groningen de kans om samen te werken met Virgil van Dijk. Enkele jaren eerder was Van Dijk hem al opgevallen, zo vertelt hij in een groot artikel van Bleacher Report over de Liverpool-verdediger.

Huistra was destijds trainer van Jong Ajax, terwijl Van Dijk nog bij Willem II speelde. "Hij speelde voor de reserves en soms in het onder 19-elftal", weet de coach. "Soms speelde hij als verdediger, soms als spits. Toen had hij al een bepaalde uitstraling: zijn lengte, zijn manier van spelen. We konden zien dat hij nog niet volledig was ontwikkeld, hij was wat slungelig, maar hij trok de aandacht."

Huistra vergelijkt Van Dijk met Jaap Stam, die ook op latere leeftijd pas de absolute top bereikte. "In Nederland zijn scouts wat sceptisch als je niet in de jeugd van Ajax, PSV of Feyenoord speelt. 'Waarom speelt hij in de jeugdopleiding van Willem II? Er is waarschijnlijk iets mis met hem'. Het is een zichzelf vervullende voorspelling", legt hij uit.

"Je kunt hem daarom wel met Stam vergelijken. Net als Virgil, bereikte hij langzaam de top", aldus Huistra. "Misschien was dat wel goed voor Van Dijk. Hij moest vechten om iedereen te laten zien dat hij goed genoeg is om op het hoogste niveau te spelen. Hij heeft ieders ongelijk bewezen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws