'Brands zet Everton naar zijn hand en renoveert scoutingnetwerk van voorganger'

'Brands zet Everton naar zijn hand en renoveert scoutingnetwerk van voorganger'

Gepubliceerd: donderdag 11 oktober 2018 om 08:45do 11-10-2018 om 08:45

Marcel Brands begint Everton steeds meer naar zijn hand te zetten, bericht The Liverpool Echo. De van PSV overgekomen director of football heeft het nationale en internationale scoutingsnetwerk van The Toffees grondig gereorganiseerd.

Voorganger Steve Walsh maakte gebruik van een groot aantal parttimers, maar Brands zou een aantal van die tijdelijke krachten de deur hebben gewezen. The Liverpool Echo meldt dat hoofdscout Martyn Glover de reorganisatie wél heeft overleefd, net als de in Spanje gestationeerde Dave Worthington. Het plaatselijke medium verwacht dat Brands zelf meer betrokken zal zijn bij de scouting: de Brabander zou onlangs al een reis door Europa hebben gemaakt op zoek naar talent.

Brands is sinds deze zomer actief voor Everton. De oud-directeur van RKC Waalwijk, AZ en PSV baarde tijdens de voorbije transferperiode al opzien door een groot aantal spelers van naam naar Goodison Park te halen. De Braziliaan Richarlison kwam over van Watford, De Fransman Kurt Zouma werd gehuurd van Chelsea en het drietal André Gomes, Lucas Digne en Yerry Mina werd opgehaald bij FC Barcelona.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws