'Mini-Trump' opgepakt in België: 'Hij is extreem arrogant en venijnig'

'Mini-Trump' opgepakt in België: 'Hij is extreem arrogant en venijnig'

Gepubliceerd: donderdag 11 oktober 2018 om 10:26do 11-10-2018 om 10:26

Volgens oud-voetbalmakelaar Nenad Petrovic kan de fraudezaak die woensdag aan het licht kwam in België wel eens de doodsteek betekenen voor het Belgische voetbal. De opgepakte spelersmakelaar Mogi Bayat krijgt de volle laag van zijn oud-collega.

"Wat nu gebeurt, is een aardbeving. En ik vrees de tsunami die er op zal volgen", vertelt Petrovic bij het tv-programma Terzake. "De tsunami zal zijn dat we weten dat scheidsrechters te koop zijn en dat wedstrijden verkocht kunnen worden."

Een van de hoofdverdachten in de fraudezaak is de spelersmakelaar Bayat. Petrovic heeft geen goed woord over voor Bayat. "Hij heeft een monopolie en hegemonie gecreëerd bij een groot aantal clubs. Een speler die vertrekt of een speler die komt, moet langs Bayat 'passeren'. En dat werkt op de zenuwen van andere makelaars."

"Bayat is extreem arrogant en extreem venijnig", vervolgt Petrovic. "Wat hij allemaal op Twitter zet... Ik heb hem al eens mini-Trump genoemd. Hij is de Trump onder de makelaars. Sinds Mogi Bayat er is, hebben we een 'Trumpisatie' van het beroep van makelaar." Naast Bayat wordt ook Dejan Veljkovic, een andere spelersmakelaar, verdacht van matchfixing. 

Poll

Betekent dit fraudeschandaal het einde van het Belgische voetbal?

(586 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws