PSV stelt 'Lange Jan' aan: We zijn er blij mee dat Jan mij op wil volgen

PSV stelt 'Lange Jan' aan: "We zijn er blij mee dat Jan mij op wil volgen"

Gepubliceerd: donderdag 11 oktober 2018 om 14:12do 11-10-2018 om 14:12

Jan Vennegoor of Hesselink is de nieuwe hoofdscout van PSV. De oud-spits (39) is in Eindhoven de opvolger van John de Jong, die deze maand doorschoof naar de functie van technisch manager.

Vennegoor of Hesselink krijgt de leiding over een team van zeven, wereldwijd opererende scouts. "Jan draait inmiddels bijna vier jaar mee in de scouting en heeft in die periode een uitstekende indruk gemaakt. Een leidinggevende rol is een passende, volgende stap", verklaart De Jong op de officiële website van PSV.

De hoofdscout heeft bij PSV ook 'een ondersteunende rol richting de technisch manager en de hoofdtrainer als het gaat om de samenstelling van de selecties van PSV en Jong PSV'. De Jong: "We hanteren hier al een aantal jaren een bepaald sportief beleid. In het kader van de continuïteit is het erg waardevol als je het vertrek van sommige mensen op kunt vangen met collega's die gewend zijn aan de manier van werken en de eisen die we stellen. We zijn er blij mee dat Jan mij op wil volgen."

Vennegoor of Hesselink speelde voor FC Twente, PSV, Celtic, Hull City, Rapid Wien en is negentienvoudig international van het Nederlands elftal. Begin 2016 keerde hij bij PSV officieel terug als senior scout. "Ik vind het een prachtig beroep", zegt 'Lange Jan'. "We zijn wereldwijd op zoek naar spelers die ons beter kunnen maken. Het is eervol dat ik het team van scouts nu mag aansturen."

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws