'Van Marwijk zei altijd: ik stel jou als eerste op bij het Nederlands elftal'

'Van Marwijk zei altijd: ik stel jou als eerste op bij het Nederlands elftal'

Gepubliceerd: donderdag 11 oktober 2018 om 14:41do 11-10-2018 om 14:41

Dirk Kuyt kijkt met veel plezier terug op zijn loopbaan in het Nederlands elftal. De Katwijker, die ruim een jaar geleden stopte, voelde altijd onvoorwaardelijk vertrouwen van de verschillende bondscoaches.

"Ik heb altijd in mezelf geloofd. Het bijzondere is dat de bondscoaches op de één of andere manier ook altijd in mij geloofden, terwijl ik vaak het gevoel heb gehad dat ik altijd aan anderen moest bewijzen wat mijn kwaliteiten waren en of die wel voldoende waren", vertelt Kuyt, goed voor 124 interlands, aan OnsOranje. "Voor m'n trainers nooit, want die hadden ontzettend veel vertrouwen in mij."

De oud-speler van FC Utrecht, Feyenoord, Liverpool en Fenerbahçe neemt Bert van Marwijk als voorbeeld. "Die zei altijd: ik stel jou als eerste op. Dat gevoel gaf hij mij ook altijd. Voorafgaand aan toernooien ging het vaak over Robben, Van Persie, Van der Vaart en Sneijder en hoe die samen moesten spelen. Dan bleef er eigenlijk geen plekje voor mij over, maar op de één of andere manier stond ik daar altijd."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws